Четвер, 28 Березня, 2024
Здоров'я

МОЗ: в Україні готові до протидії коронавірусу

Для протидії коронавірусу Україна має 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах, інфекційні бокси, близько 2 тис. лікарів-інфекціоністів і близько 5 тис. середнього медичного персоналу

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Система охорони здоров’я готова прийняти випадки хворих з коронавірусною інфекцією і надати якісну медичну допомогу. Ми маємо близько 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах, близько 2 тис. лікарів-інфекціоністів, близько 5 тис. середнього медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях. Ми маємо також інфекційні бокси. З розумінням того, що інфекційні бокси використовуються тільки на початкових стадіях розвитку спалаху або епідемій. У подальшому використання і утримання хворих в інфекційних боксах недоцільно, для цього перепрофільовуються інші відділення закладів охорони здоров’я і надається медична допомога у звичайному режимі”, – сказав Ляшко.

Урядовець зазначив, що, за даними аналізу, важкими виявляються 20% випадків захворювання і 3% потребують реанімаційних заходів.

“Сьогодні в Україні є спроможність надавати таку медичну допомогу у відділеннях інтенсивної терапії і реанімаційних відділеннях. Тому готовність в Україні є, але наше першочергове завдання – спробувати вжити максимум заходів для того, щоб не допустити завезення  випадку інфекції на територію України”, – заявив Віктор Ляшко.

Залишити відповідь