П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

У другому турі Дуда може програти одному зі своїх політичних опонентів

Чинний президент Польщі Анджей Дуда у першому турі президентських виборів набирає найбільше голосів підтримки, однак у другому турі він може програти одному зі своїх політичних опонентів, лідеру Польської селянської партії (PSL) Владиславу Ксіняку-Камишу.

Про це повідомляється в опитуванні, проведеному центром United Survey для видань Rmf.fm і Dziennik Gazeta Prawna.

У першому турі виборів Дуда, якого підтримує правляча правоконсервативна партія “Право і Справедливість” (PiS), з 42% підтримки значно випереджає усіх своїх конкурентів. Йдеться, зокрема, про кандидатку ліберальної Громадянської коаліції Малгожату Кідаву-Блонську (22%), лідера Польської селянської партії Владислава Косіняка-Камиша (10,4%), кандидата від Нової лівиці Роберта Бєдроня (8,2%), а також незалежного кандидата Шимона Головню (7,4%) та представника націоналістичної Конфедерації Кшиштофа Босака з 4,1% підтримки.

Водночас, у другому турі виборів перевага Дуди може бути незначною, а в одному випадку він навіть програє своєму опонентові. Зокрема, у другому турі Дуда на 8% випереджає Кідаву Блонську: 49,6% проти 41,6%, але поступається Косіняку Камишу: 43,9% проти 45,9%.

Залишити відповідь