Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Представники правоохоронних органів пояснили чому прийшли з обшуками до “Кібер альянсу”

Поліція Одеської області пояснила, що проводить обшуки у громадських активістів та співзасновників ГО “Український Кібер Альянс” у рамках кримінального провадження за фактом несанкціонованого втручання до інформаційних систем одеського аеропорту.

Про це повідомила прес-служба Одеської поліції.

“Правоохоронці Одещини проводять слідчі дії у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання до інформаційних систем одеського аеропорту.Оперативне суп
роводження у провадженні здійснюють працівники Департаменту кіберполіції та СБУ в Одеській області, за процесуальним керівництвом одеської місцевої прокуратури №2″,-йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що у жовтні минулого року невідомі здійснили несанкціоноване втручання до інформаційних систем ТОВ «Міжнародний Аеропорт «Одеса». Вказана подія була кваліфікована за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку).

За словами представників поліції, в ході досудового розслідування були встановлені особи, які можуть бути причетними до вчинення даного кримінального правопорушення.

Зараз у фігурантів тривають санкціоновані обшуки, в ході яких вилучається технічне обладнання, за допомогою якого, імовірно, вчинявся цей злочин. Усе вилучене буде направлено на експертизу.

У поліції додали, що вказані діяння караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В свою чергу, представники ГО “Український Кібер Альянс” підтвердили заяву поліції.

“Підтверджуємо причину обшуків – злам системи сповіщення Міжнародного аеропорту м. Одесса невідомими особами.
Обшуки тривають і досі. Зв‘язок з адвокатами є. Але вже почалися маразми зі сторони експертів поліції та служби”,- написали вони у Фейсбуці.

Так само, вони уточнили що чекають завершення обшуків

Залишити відповідь