П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

У співвласників українського Кібер Альянсу проводять обшуки

Сьогодні з ранку, 25 лютого, правоохоронці прийшли з обшуками до учасників та засновників Громадської організації “Український Кібер Альянс” .

Про це керівники альянсу повідомляють на своїх сторінках у соцмережах та на сторінці організації.

“Ранком 25-го лютого, у громадських активістів та співзасновників ГО “Український Кібер Альянс” Sean Brian TownsendАлександр Галущенко, Андрей Перевезий проводяться обшуки за місцем їх реєстрації”,-йдеться в повідомленні.

За словами представників кіберальянса, вони поки не мають більш детальної інформації, щодо причини таких дій.

“Ми пов’язуємо такі дії Національної поліції України з політичним тиском на наших активістів.Ми будемо висвітлювати ці події за появи нової інформації.Будемо вдячні за увагу ЗМІ до цього питання!”,-уточнюється в зверненні.

Альона Гринько у коментарях поширила ухвалу суду, в якій сказано, що дозвіл на обшук у Києві по вулиці Наталії Ужвій 4-в надано у зв’язку з розслідуванням інциденту від 16 жовтня 2019 року, коли на табло “Міжнародного аеропорту Одеса” з’явилося фото дівчини з написом “Fuck you Greta”.

“У нас з Олександром Галущенком почалися обшуки, хто може допомогти?”, — написав у Фейсбуці Андрій Перевезій.

Український кіберальянс “Ukrainian Cyber Alliance”, це спільнота українських кіберактивістів з різних міст України і куточків світу, яка виникла навесні 2016 року з об’єднання двох груп кіберактивістів FalconsFlame і Trinity, пізніше до альянсу приєдналася група кіберактивістів RUH8 та окремі кіберактивісти групи КіберХунта. Кіберактивісти об’єдналися для протидії російській агресії в Україні.

Залишити відповідь