П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

За запитом ДБР Google надасть слідству відео Федини і Звіробій з можливими загрозами Зеленському

Печерський районний суд, дозволив Державному бюро розслідувань(ДБР) вилучити у компанії Google відео, з можливими загрозами депутата Верховної Ради Софії Федини (“Європейська солідарність”) та волонтера Марусі Звіробій (Олена Самбул) на адресу Президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляють Українські Новини.

Згідно з повідомленням, 19 лютого ДБР за погодженням Офісу генерального прокурора звернулося в суд для надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні компанії Google LLC.

Як зазначається, суд задовольнив клопотання ДБР і дозволив ознайомитися і вилучити у компанії Google інформацію про Федину, яка створила на сервісі Google відеохостингу YouTube свій канал, шляхом вилучення у роздрукованому або електронному вигляді, шляхом запису на оптичний носій інформації (флеш-накопичувач, оптичний диск тощо).

Окрім цього, слідчий отримає доступ до інформації про обставини завантаження на YouTube відео з назвою “Софія Федина та Маруся Звіробій. Львівський мега стрім… бо хтось думає, що безсмертний…”. Зокрема, йдеться про місце і час завантаження; IP – адресу, з якого відбулося завантаження; дані про користувача, який здійснив завантаження зазначеного відеозапису.

Також Google надасть оригінали даного відеозапису, а у разі неможливості надати оригінал – його копію.

Як відомо, раніше 26 жовтня 2019 року, було опубліковано відео, на якому Звіробій і нардеп від “Європейської солідарності” Софія Федина виражаються відносно Президента України Володимира Зеленського у зв’язку з його розмовою з ветеранами в Золотому Луганської області.

10 лютого Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання волонтерці Марусі Звіробій.

12 лютого, Державне бюро розслідувань вручило народній депутатці від “Європейської солідарності” Софії Федині підозру та викликало її на допит.

Залишити відповідь