Середа, 13 Березня, 2024
В Києві

Київ переходить на єдиний електронний квиток: почали тестувати учнівський

28 тис. київських школярів з 36 навчальних закладів стали учасниками пілотного проекту з використання учнівських електронних квитків.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Учнівські квитки отримають 28 тисяч школярів. Хочу підкреслити, що учнівський квиток – це не просто проїзний для учнів. Картка багатофункціональна, і поступово в ній з’являтимуться нові сервіси. Адже користуватися перевагами життя в розумному місті мають як дорослі, так і підростаючі кияни», – зауважив Назаров.

Презентація електронного учнівського квитка відбулася у спеціалізованій школі № 80, яка є одним із осередків Kyiv Smart City School та платформою для впровадження розумних технологій у навчальному процесі.

У рамках презентації учнівських квитків відбулося завершення квесту «З валідатором на ти», під час якого школярі їздили містом громадським транспортом різними smart-локаціями. 50 школярів стали офіційними тестувальниками учнівського квитка і продовжують змагання за приз. Протягом лютого-березня вони мають залишати відгуки у соцмережах про учнівський квиток, відмічаючи їх хештегами #smartпокоління та #ятестуюеквиток. Ця інформація буде використана для вдосконалення сервісу. Троє найактивніших тестувальників отримають заохочувальні подарунки.

На сьогодні у школах продовжують збирати дані для оформлення електронних учнівських квитків для всіх столичних учнів (крім випускних 11-х класів). Уже найближчим часом до всіх столичних закладів освіти надійде детальна інструкція з інформацією, про те, що потрібно для оформлення такого документу та яким чином треба надавати необхідну інформацію.

Усі електронні учнівські квитки буде виготовлено за рахунок міського бюджету, тому кошти від батьків не збиратимуть. Повністю на електронний учнівський квиток місто перейде тільки після того, як усі школи зберуть необхідну інформацію.

Залишити відповідь