Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

У період карантину голосовий трафік зріс на 10-30%

Мобільні оператори фіксують зростання голосового трафіку під час карантину на рівні 10-30% у порівнянні з періодом до карантину.

Про це повідомили представники компаній, передає Уніан.

Найбільші українські мобільні оператори “Київстар”, “ВФ Україна”, що працює під брендом Vodafone, і lifecell фіксують зростання голосового трафіку під час карантину на рівні 10-30% у порівнянні з періодом до карантину.

Зокрема, у “Київстарі” відзначили, що обсяги використання голосового трафіку збільшилися на 17%.

“Обсяги використання голосового трафіку збільшилися на 17%”, – повідомила прес-служба компанії.

У компанії “Vodafone Україна” відзначили, що зростання голосового трафіку після введення карантину був особливо високим на Західній Україні та у Києві.

“Голос зростає. Помітна динаміка (20-30%) спостерігалася в західних областях України з 16 березня напередодні закриття кордону. Справжній сплеск голосового трафіку з початком карантину бачимо в Києві – тут розмовляти стали майже вдвічі”, – повідомив директор з маркетингу компанії Андрій Отрощенко.

На його думку, однією з причин такого зростання є перехід бізнесу на дистанційний режим роботи.

“Це можна пояснити переходом бізнесу на дистанційний режим: зустрічі замінюються дзвінками. Крім того, в критичних умовах важливо залишатися на зв’язку, більше розмовляти з близькими”, – сказав він.

У компанії lifecell зазначили, що з початку карантину голосовий трафік в їх мережі зріс, але незначно.

“З початку карантину голосовий трафік у мережі lifcell виріс в середньому на 12% у порівнянні зі звичайним періодом”, – повідомила прес-служба компанії.

Залишити відповідь