П’ятниця, 29 Березня, 2024
В Києві

Півмільйона киян вимушено взяли відпустки за свій рахунок через карантин

Без державної допомоги столична влада не зможе фінансово забезпечити 500 тис. киян, які вимушено взяли відпустки за свій рахунок через впроваджені обмежувальні заходи з протидії коронавірусу.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба міської державної адміністрації.

«У Києві, за нашими підрахунками, приблизно пів мільйона людей взяли відпустки за свій рахунок. Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей. Я це питання підняв на селекторній нараді з президентом та прем’єр-міністром. І президент сказав, що вони це питання прораховують», – зазначив Кличко.

Він додав, що це питання без державної допомоги неможливо вирішити.

«Бюджет жодного міста не витримає такого навантаження», – наголосив Кличко.

За словами мера Києва, президент запевнив, що планують виплачувати кошти кожному, хто вимушено не працює.

«Ми сподіваємося, що найближчими днями отримаємо інформацію. Тому що люди чекають, і напруга зростає. Нам потрібно надавати людям інформацію – що їх очікує», – додав він.

Кличко зауважив, що багато питань, які стосуються протидії поширенню коронавірусу та забезпечення лікарень необхідним обладнанням і засобами індивідуального захисту для медиків місто вирішує своїми силами, але в питанні підтримки киян, які вимушено не працюють, необхідна допомога держави.

«Нам потрібно розробити алгоритм і разом, об’єднавши зусилля, визначитися, як ми будемо діяти далі, якими будуть кроки щодо економіки міст і держави», – підкреслив Кличко.

Залишити відповідь