Четвер, 28 Березня, 2024
ПолітикаСкандал

Плівки Єрмака: Фігуранти кажуть, що пішли в НАБУ із заявами

Фото: Скріншот відео

Дмитро Штанько і Сергій Шумський, які на так званих “плівках Єрмака” разом з братом очільника Офіса Президента Андрія Єрмака Денисом проводили співбесіди кандидатів на держпосади, заявляють, що написали заяви в Національне антикорупційне бюро.

Про це Штанько і Шумський розповіли в інтерв’ю Bihus.Info.

Чоловіки повідомляють, що у неділю, 5 квітня, їх вже допитали в НАБУ.

“Ми написали заяви про скоєння злочину і допиталися з цього приводу,” – заявив Штанько.

За словами Штанька і Шумського, в їхніх заявах викладені “факти шахрайства та ознаки корупції” і стосуються вони Андрія та Дениса Єрмаків.

Фігурант плівок з братом голови Офісу президента Дмитро Штанько так само заявляє, що загалом від людей, які претендували на якісь посади у державній владі, для Дениса Єрмака зібрали близько 100 тисяч доларів, а Андрію Єрмака передавали 10 тисяч доларів.

“До сотні тисяч долларов Було передано Денису.
Гроші передавалися Денису для того, щоб ВІН – ВІН НЕ БУВ Посадовою особою – щоб ВІН рухав проект. Чи булу це неправомірна вигода – хай встановлюються слідчі.
Суму визначавши Денис на око. Если людина хоче буті в команді, хоче буті призначення и має проект, вона має дати гроші, щоб підтвердіті своє серйозно Ставлення. А Денис далі звертається до Андрія “, – сказав Штанько.

За словами Штанька, мова йде про Олександра Луцького який нібито заплатив 10 тисяч  доларів за те, щоб бути призначеним на голову Держгеокадастру.

Штанько каже, що особисто писав йому розписку. А чому Луцького не призначили, йому не зрозуміло.

За словами Штанька і Сергія Шумського – ідею шукати людей у владу на початку літа 2019 року їм озвучив Денис Єрмак, а йому нібито підкинув його брат, оскільки президентська програма “Ліфт” не працювала.

За словами журналістів, вони отримали від нардепа більше відеофайлів, загалом – майже 30 годин. З них випливає, що значна частина зустрічей “команди Єрмака” присвячена обговоренню можливості припинення бізнесового росту компанії “ТІС” (найбільший приватний порт в Україні) і впливу в Україні її міжнародного партнера – однієї з найбільших у світі контейнерних компаній Maersk. “Нищити зв’язки” ТІС і Maersk Єрмак з помічниками планують нібито в інтересах конкурентів – одеської фірми “КТЛ Україна”, яка, у свою чергу, є частиною потужної турецької компанії Kinay Group.

Керівники “КТЛ Україна” підтвердили, що Денис Єрмак раніше працював в їх компанії, а наприкінці 2019-го відправляв до них свого посередника Володимира Лебедєва (про що свідчать відеозаписи). Разом з тим вони заперечують, що готові були платити за діяльність проти конкурентів. Натомість на відео з розмови помічників Єрмака-молодшого випливає, що турецький бізнес готовий сплачувати по 300 тисяч доларів на місяць за реалізацію їхніх цілей. Сам Єрмак також згадував про можливість отримання фінансування на цю діяльність.

Записи приховано велися Дмитром Штаньком. Судячи з того, що він говорить в інтерв’ю, він заперечує свою причетність до них.

Раніше, журналісти-розслідувачі встановили фігурантів записів.
За твердженнями журналістів, помічника звати Шумський Сергій Зіновійович. А людину, яка знімала відео, звати Дмитро Олександрович Штанько, йому 39 років, він родом із Харкова і закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ.

Залишити відповідь