П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

ВООЗ: для країн Європи ще не настав час послаблювати обмежувальні заходи

Для країн Європи ще не настав час послаблювати обмежувальні заходи, введені для боротьби з коронавірусом

Про це повідомив директор європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров’я Ханс Клюге, передає AP.

Він підкреслив, що у деяких європейських країнах спостерігається “швидке зростання кількості випадків захворювання або новий сплеск”. Клюге закликав до збереження пильності.

“Нам ще слід пройти довгий шлях в цьому марафоні. Прогрес, досягнутий нами в боротьбі з вірусом, надзвичайно крихкий”, – сказав він. 

“Думати, що ми наближаємося до кінцевої точки, було б небезпечно. Вірус не залишає місця для помилок або самозаспокоєння”, – додав Клюге. 

Він підкреслив, що будь-які наміри послабити карантин чи заходи соціального дистанціювання вимагають “дуже ретельного розгляду”. Зокрема, вкрай важливою є готовність системи охорони здоров’я. 

“Багато хто з нас з нетерпінням чекає святкування Великодня з кращого погодою, але зараз не час зменшувати нашу настороженість. Ми повинні бути солдатами”, – заявив Клюге.

За даними Financial Times, уряди європейських країн почали підготовку до ослаблення карантинних заходів, які раніше ввели в зв’язку з поширенням коронавірусу. Обмеження залишаться в силі ще кілька тижнів. Зокрема про таке рішення заявили Франція, Іспанія, Італія та інші.

Офіційно про пом’якшення карантинних заходів оголосила влада Австрії, Данії, Чехії та Норвегії. 

Залишити відповідь