П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Влада підміняє каральними заходами реальну боротьбу з коронавірусом

Українська влада обмежувальними й заборонними заходами хоче замінити реальний план дій.

Про це повідомив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка.

“Хіба нормально визначати штраф для пенсіонерів, який у 10, у 20 разів більший за їхню пенсію? Такого немає ні в Італії, ні в Іспанії. На превеликий жаль, виглядає так, начебто влада обмежувальними й заборонними заходами хоче замінити реальний план дій, який допоможе добитися результату”, – сказав він.

“Ні для кого не секрет, і я хотів би нагадати, що ці три тижні коли “Європейська Солідарність” та інші опозиційні сили просили “Слуг народу” зібрати позачергове засідання Верховної Ради, щоб ухвалити закон про карантин. Через три тижні все-таки зібрали і ухвалили карантин”, – зазначив політик.

Він наголосив, що “Європейська Солідарність” закликає владу взяти кошти на фінансування боротьби з коронавірусом із зарплат топ-чиновників і силовиків, а не з освіти і культури.

“Цього тижня ми знову вимагаємо засідання Верховна Рада України, на якому маємо проголосувати за зміни до бюджету, який би забезпечив фінансування першочергових заходів. Але забирати гроші не з освіти та культури, а з зарплат топ-чиновників. Ці кошти перерозподілити на дві основні програми боротьби з коронавірусом: підтримку органів місцевого самоврядування та загальнодержавну”, – сказав Синютка.

Залишити відповідь