Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Митрополит Луцький розповів про Великдень в умовах карантину

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів про умови освячення та богослужіння в період карантину, наголосивши, що для вірян на Великдень створять спеціальні дистанційні позначки, аби мінімізувати контакти людей.

Про це він повідомив в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор”.

Відтак митрополит Луцький наголосив, що бажано святкувати Вербну неділю та Великдень знаходячись у своєму домі. Але кожна людина має свободу вираження свого віросповідання, тому може зайти в храм. 

“Нам головне не створити умов, коли людей буде дуже багато в одному місці. Це найбільша небезпека. Ми закликали всіх парафіян, які знаходяться в зоні ризику – перебувати вдома. Друге, ходити в масці. Третє, приймати участь у богослужінні через споглядання телевізора та в інший технічний спосіб”, – наголосив митрополит Михаїл.

Митрополит Луцький зауважив, що для вірян Волині на Великдень створять спеціальні дистанційні позначки, аби мінімізувати контакти людей. 

“Мінімальна кількість священнослужителів буде знаходитись у храмі. Усіх людей, які будуть приходити у храм ми будемо просити, щоб вони дотримуючись спеціальної дистанції могли відвідати храм та могли освятити те, що бажають. На доріжках, які ведуть до храму чи навколо будемо зображати дорогу як йти до храму не контактуючи одне з одним. Ми будемо малювати це стрілками. За допомогою трафарету ми зображатимем відстані, щоб людина могла дотримуватись, якщо в певний момент людей збиреться більше”, – заявив митрополит Михаїл.

Залишити відповідь