Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Україна обрала найдорожчий варіант карантину, запроваджений у світі по французькому зразку

На думку Олексія Голобуцького, в Україні не залишиться грошей після завершення епідемії.

Про це повідомив Олексій Голобуцький у програмі “Коментар з Христиною Шкудор”.

На прохання ведучої прокоментувати 11 позовів до ОАСК щодо оскарження постанови Кабміну про запровадження обмежувальних заходів під час карантину, Голобуцький зазначив, що люди мають на це право:

“Багато з тих заходів, які впроваджено, є позаконституційними і поза законом.Звичайно, це форс-мажорна ситуація, але ми не в Великобританії живемо, ми живемо в Україні. Можна так зробити, що карантин ввели, а потім забули його зняти.Я зараз не критикую, я просто пояснюю логіку людей, які виступають проти таких заходів на обмеження прав і свобод громадян, які вводить центральний уряд.”

Він заявив, що центральна влада намагається скинути все погане на місцеву, думаючи, що таким чином всі рейтингові втрати понесе саме влада регіонів.

“Але ми повинні розуміти, що це рішення саме центральної влади та президента”, – підкреслив Голобуцький.

На його думку, навіть, якщо Україну омине епідемію коронавірусу, населення поставити собі питання, чому економіка просіла на 5-10%.

“Головна проблема, – що з багатьох систем карантину, запропонованих у світі – корейської, японської, шведської та французької, – Україна обрала найдорожчу – французьку. Що ми будемо робити далі? Ми найбідніша країна Європа. в нас не з’являться робочі місця нові через 2 місяці”, – зауважив блогер.

“В нас нема можливості просто друкувати гроші і роздавати людям. В нас це просто призведе до Венесуельського варіанту. Виглядає так, що місяць-два і все: в нас не буде можливості лікувати застуду навіть”, – наголосив він.

Залишити відповідь