П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Пожежа у Чорнобилі: У МВС запевняють що для паніки немає причин, ситуація під контролем

У Міністерстві внутрішніх справ переконують, що пожежа у Чорнобильській зоні не загрожує сховищам ядерних відходів.

Про це написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Ось так на знімку з космосу виглядає сховище відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Це величезна залізобетонна конструкція, обнесена парканом. Усередині ємності з монолітного залізобетону, в яких на сотні років будуть сховані радіоактивні відходи”, -написав заступник міністра.

За його словами, воно поки взагалі не заповнено відпрацьованим ядерним паливом з працюючих українських АЕС.

“Сховище відпрацьованих ядерних відходів «Підлісний» також розташоване в безпечному щодо лісових пожеж місці та також є конструкцією, яка не може згоріти. Навколо сховища ліс був спеціально вирубаний, аби запобігти пожежам. До зелених насаджень відстань у понад 100 метрів”, — запевняє Геращенко.

Він додав, що пожежа, яка йшла в сторону сховища ядерних відходів “Підлісний”, була загашена на далеких підступах ще вранці.

“Ніякої зміни радіаційного фону ні на Чорнобильській АЕС, ні в зоні відчуження, ні за її межами не спостерігається”, – підкреслив Геращенко

Заступник міністра додав, що рятувальники продовжують працювати у надзвичайно важких умовах з використанням авіації.

“Навіщо я це пишу і публікую фото сховища ядерного палива? Для того, щоб хоч на трохи, але стало менше паніки, істерики та фейків навколо пожежі в Чорнобильській зоні відчуження”, – написав Геращенко 

Раніше директор Chornobyl Tour Ярослав Ємельяненко заявляв, що пожежа у Чорнобильській зоні відчуження, яку намагаються загасити вже десятий день, наближається до Прип’яті.

Залишити відповідь