П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Зеленський провів телефонну розмову з президентом Естонії

Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy and Estonia's President Kersti Kaljulaid attend news conference in Tallinn, Estonia November 26, 2019. REUTERS/Ints Kalnins - RC2ZID91GL8I

Президент України Володимир Зеленський обговорив із Керсті Кальюлайд протидію коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Бажаю вам міцного здоров’я та сил для подолання цієї кризи. Також висловлюю підтримку всім громадянам Естонії, особливо тим, хто постраждав унаслідок пандемії коронавірусу. Бажаю якнайшвидшого одужання всім, хто хворіє на COVID-19», – сказав Зеленський.

Він наголосив на необхідності міжнародної координації зусиль для протидії пандемії коронавірусу та боротьби з її наслідками, зокрема в економічній та соціальній сферах.

«Знаю, що днями Естонія організувала онлайн-хакатон з пошуку цифрових рішень для боротьби з пандемією COVID-19. Ця інноваційна ініціатива щодо «цифрового» реагування на сучасні виклики є вчасною та корисною. Переконаний, вона знайде підтримку і в Україні», – наголосив Президент.

Керсті Кальюлайд привітала Володимира Зеленського з реформами, які просуваються попри поширення коронавірусу, особливо з ухваленням закону про ринок землі.

Вона висловила сподівання на успішний розгляд законопроєкт про банківську діяльність та зауважила, що Естонія бачить поліпшення бізнес-клімату в Україні, покращення у роботі правової системи та значне зменшення корупції на вищому рівні.

Залишити відповідь