П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Якщо до церков прийде хоча б десята частина тих, хто був минулого року, то Україна отримає черговий спалах коронавірусу

Минулого року в релігійних обрядах на Великдень взяли участь близько 7,5 мільйонів громадян.

Про це повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

«Ми вкотре закликаємо громадян не приходити цього року на релігійні служби. У випадку, якщо таке відбудеться, правоохоронці проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди дотримувались особистих заходів безпеки та тримали необхідну дистанцію. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян, за словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці готові вдаватися до більш жорстких заходів – адміністративних покарань», – наголосив Шевченко.

Він зазначив, що біля храмів чергуватимуть понад 22 тисячі поліцейських та гвардійців.

«Відповідно до рішення міністра внутрішніх справ, всі правоохоронці, які несуть службу біля храмів, повністю забезпечені всіма необхідними засобами захисту на декілька днів наперед», – додав він.

Речник МВС зауважив, що, за даними Національної поліції, торік у релігійних обрядах на Великдень взяло участь близько 7,5 мільйона громадян.

“Якщо цього року до церков прийде хоча б десята частина, то Україна отримає черговий спалах коронавірусу. Щоб цього не сталося, ми проводимо переговори з Радами церков і просимо закликати пастви не приходити на службу, а лишатися вдома», – наголосив він.

Шевченко додав, що з початку дій обмежувальних заходів у країні поліція склала 7 тисяч адміністративних протоколів, зокрема й щодо священнослужителів.

Залишити відповідь