П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

У той час поки президент та представники уряду закликають не йти до церкви, представники УПЦ МП закликають українців в храм за благодатним вогнем

Незважаючи на заклики президента Володимира Зеленського та прем’єр міністра Дениса Шмигаля не йти до церкви на Великдень, керуючий справами УПЦ Московського патріархату, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній покликав віруючих прийти в храм на території Києво-Печерської Лаври і отримати благодатний вогонь.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці .

“Завтра, з Божою поміччю, делегація Української Православної Церкви доставить в Україну Благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома”, -йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цими обставинами обставинами,митрополит закликає всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти в Свято-Воскресенський храм (з дотриманням всіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду в Києво-Печерську Лавру.

За його словами, кожен, хто прийде в цей храм зможе запалити лампаду від привезеного зі Святої Землі вогню.

“Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо .Це буде по-християнськи, оскільки дуже важливо, під час загальної зневіри, допомогти кожному відчути радість найвеличнішого свята – Воскресіння Христового”, -підкреслив керуючий справами УПЦ Московського патріархату.

Митрополит додав, що в ці ж дні буде можливість отримати Благодатний вогонь в основних районних храмах столиці і області.

У той же час, представники українського уряду закликали громадян дотримуватися карантину і залишатися вдома на Великдень.

Відповідний ролик опублікував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністри  уряду Шмигаля  звернулися до українців із закликом зберегти традиції, захистити найцінніше та залишатися вдома на Великдень з цією метою.

Залишити відповідь