Четвер, 28 Березня, 2024
ПолітикаСкандал

Про зв’язки Венедиктової з Аваковим розповіли “Схеми”

Брат генпрокурорки України Ірини Венедіктової тривалий час працював у бізнес-структурах родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та народного депутата VIII скликання Ігоря Котвіцького.

Про це йдеться у сюжеті програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях”.

Журналісти встановили, що починаючи з 2008 року Сергій Венедіктов працював у фірмах, які спеціалізуються на видобутку газу з державних надр, а саме у ТОВ «Газоконденсатне родовище “Денисівське” та ТОВ “Сахалінське”, пізніше – у ТОВ “Мар’їнське” та ТОВ “Гравеліт–21”. Аналіз реєстру юридичних осіб показує, що всі ці фірми належать до так званої групи “Інвестор” які належать родини Арсена Авакова та його соратнику Ігорю Котвіцькому.

Частка у цій фірмі раніше була записана на дружину Авакова – Інну, а станом на кінець 2019 року кінцевим бенефіціарним власником майже 44% акцій ПрАТ «Інвестор» значиться син міністра Олександр.

Чоловік Венедіктової Денис Колесник також має відношення до МВС. Він працює заступником начальника Департаменту кіберполіції України.

Журналісти з’ясували, що чоловік Ірини Венедіктової, щойно вона сама обралась у Раду та очолила комітет з питань правової політики – пішов на підвищення в органах Нацполіції та перевівся у Київ.Так само, його з підполковника підвищили до полковника.

До цього він працював на посаді начальника відділу протидії кіберзлочинам у Харківській області, а в листопаді 2019 року отримав крісло заступника начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Того ж місяця чоловіка Венедіктової підвищили у званні до полковника.

А також журналісти звернули увагу, що подружжя не вказало, яким майном користувалось торік у столиці.Вони стверджують, що мешкають у Харкові, але “Схеми” з’ясували, що подружжя проживає в центрі Києва на вулиці Круглоуніверсітетській. Саме звідси Венедіктова і Колесник щодня їздять на роботу.

Залишити відповідь