Четвер, 28 Березня, 2024
Політика

Північнокорейський дипломат заперечує чутки про смерть Кім Чен Ина

Північнокорейський дипломат іспанського походження, президент Корейської асоціації дружби Алехандро Као де Бенос заявив, що чутки про смерть лідера КНДР Кім Чен Ина не відповідають дійсності

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

“Це офіційно: інформація про важкий стан здоров’я нашого маршала Кім Чен Ина є неправдивою і шкідливою”, – заявив дипломат.

25 квітня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Китай направив команду лікарів і високопоставлених дипломатів для консультування з приводу стану здоров’я Кім Чен Ина. Також повідомлялося, що Кім, нібито, помер після невдалої операції на серці.

При цьому, як зазначає південнокорейське видання Yonhap, державні ЗМІ КНДР продовжують зберігати мовчання про стан здоров’я або місцезнаходження свого лідера. Замість цього, у неділю державне радіо в КНДР повідомляє про подяку Кіма тим, хто працює на будівництві об’єктів у прикордонному місті Самчжийоні.

Востаннє Кім Чен Ин з’являвся на публіці 11 квітня, під час засідання політбюро правлячої Трудової партії КНДР. Чутки про погіршення стану здоров’я північнокорейського лідера з’явилися після того, як Кім не був присутній 15 квітня на церемонії, присвяченій 108-й річниці з дня народження його діда Кім Ір Сена. З моменту вступу на посаду наприкінці 2011 року він завжди брав участь у таких церемоніях.

Залишити відповідь