Субота, 20 Квітня, 2024
В КиєвіСуспільство

Представники поліції напали на журналіста hromadske, зараз правоохоронці встановлюють обставини інциденту

Фото: Богдан Кутєпов/hromadske

Сьогодні 29 квітня, журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом міністрів, побили поліціянти та зламали його техніку. Усе це через те, що він начебто “стояв на зеленій зоні”.

Про це повідомило hromadske.

Видання повідомляє, що зранку 29 квітня журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним стрімив акцію протесту підприємців під Кабміном. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

За словами журналістів, вони вели трансляцію з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію.

Кутєпов пояснив, що має “службову необхідність” знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його “клоуном”.

Він також запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали «або забираєш (камеру — ред.), або я зламаю». З цими словами на журналістів напали й виштовхнули з газону. Усе це відбувалося у прямому етері.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожуючи зламати йому камеру. І з цими словами зламали стабілізатор.

Журналісти викликали поліцію і написали заяву про вчинення злочину.

У свою чергу, прес-служба поліції повідомила,що поліцейські встановлюють обставини інциденту за участю журналіста у Маріїнському парку.

“У чергову частину надійшло повідомлення від журналіста «Громадського телебачення» про те, що під час зйомок співробітники ТОР патрульної поліції перешкоджали його професійній діяльності”,-йдеться в повідомленні.

Аби з’ясувати всі обставини інциденту, на місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Проводиться перевірка, матеріали якої будуть передані до Державного бюро розслідувань для прийняття процесуального рішення. 

Залишити відповідь