Вівторок, 23 Квітня, 2024
Здоров'яЦікаве

У США пес отримав звання почесного доктора наук за допомогу студентам, що потребували психологічної підтримки

Собака емоційної підтримки допомагає зняти стрес та стабілізувати настрій в людей, яким необхідна психологічна допомога. У США такі собаки можуть перебувати разом із власниками у місцях, де зазвичай вхід з тваринами заборонений

Вірджинський політехнічний інститут нагородив почесним званням доктора наук собаку емоційної підтримки. Це 8-річний лабрадор на прізвисько Лось, і він служив у консультаційному центрі навчального закладу, де протягом років допомагав студентам, що страждали через психічні розлади.

Про це повідомляє сайт університету Virginia Tech.

Therapy dog receives honorary diploma recognizing pawsitive ...

Лось розпочав свою службу в університеті у 2014 році разом з трьома іншими собаками психологічної підтримки. За шість років він зустрічався з тисячами студентів, що потребували допомоги через психічні розлади — всього за його участю провели 7,5 тис. консультацій і 500 пропагандистських заходів щодо важливості дбання про психічне здоров’я.

Торік за свій вклад у боротьбі студентів із тривожністю, депресією та психічними травмами Лось отримав нагороду «Тварина-герой» від Асоціації ветеринарів Вірджинії.

Трент Девіс, який працює у консультаційному центрі університету вже 10 років, розповів, що його пес Лось допомагає студентам відчути комфорт і розслабитись у бесіді з психологами.

«Студенти багато говорять про те, як Лось зламав стереотипи довкола психічної підтримки в кампусі. Ветеринари, нажаль, дуже часто стикаються зі складнощами. У них високий ризик самогубств, і професія може бути вкрай тривожною. Він по-справжньому допомагав студентам і співробітникам Вірджинського політехнічного інституту і отримав визнання», — розповів Девіс в інтерв’ю CNN.

Залишити відповідь