П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ТехнікаЦікаве

ВМФ США тестує нові інструменти захисту

Крейсер USS Bunker Hill (CG 52) тестує перспективну систему захисту надводних кораблів від різних типів загроз в рамках свого походу в Індійсько-Тихоокеанський регіон

Про це повідомляє ресурс Naval News та Український мілітарний портал.

Розробником відповідної програми стала Лабораторія прикладної фізики Джона Гопкінса (JHAPL).

Мова йде про систему Інструмент оцінки діяльності (HaSPAT), яка дозволяє краще зрозуміти спроможності кінетичних і некінетичних засобів перехоплення, краще спланувати оборону корабля і оцінити здатність корабля до оборони перед початком атаки.

Також система HaSPAT дозволяє краще розподілити відповідні системи захисту для оборони корабля і координувати їх застосування для максимального ефекту при мінімальних витратах.

Розробка компанії JHAPL дозволяє операторам бойових систем краще зрозуміти відповідні ризики під час планування черговості застосування як кінетичних так і некінетичних систем оборони.

Випробування нової системи HaSPAT

Особливий наголос система HaSPAT робить саме на некінетичні засоби перехоплення і захисту кораблів від різного типу повітряних загроз.

Компанія JHAPL проводила відповідні монтажні роботи і підготовку крейсера USS Bunker Hill (CG 52) до тестувань системи HaSPAT в червні 2019-січні 2020 років.

Залишити відповідь