Неділя, 17 Березня, 2024
АналітикаУкраїна

Непокарання РФ після війни розчарує українців більше, ніж бідність чи корупція – опитування

Опитані українці на питання “Що для вас стало би найбільшим розчаруванням після закінчення війни” найчастіше відповідали “Непокараність Росії за вчинені злочини” (65,8%).

Про це свідчать результати дослідження, що було проведено Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна, передає “Економічна правда”.

Серед трьох варіантів відповіді, які можна було обрати, друге і третє місце посіли “Високий рівень корупції” (36,3%) та “Низький рівень життя, бідність” (34,6%).

“Проблеми неповернення українців з-за кордону та переселення в Україну росіян та білорусів розчарувало би 24,7% та 19% відповідно”, – йдеться у повідомленні.

При цьому розчарування від непокарання Росії за воєнні злочини проявляється по-різному у вікових групах та регіонах.

Зокрема, мешканці західної та центральної України трохи частіше обирали цей варіант відповіді, ніж мешканці південної та східної України: 68,6% і 67,7% проти 63,5% і 59,1%. Водночас молодь у віці 18-29 років значно частіше обирала цю відповідь (78,3%), ніж люди віком 70 і більше років (55,5%). Зменшення важливості цього питання зі зростанням віку помітне в усіх вікових групах.

“Натомість мешканці південної та східної України частіше зазначали про можливе розчарування низьким рівнем життя й бідністю (42,3% і 43,3%), ніж мешканці західної України (27,4%). У центральній Україні цю відповідь обрали 31,4% опитаних”, – свідчать результати.

Залишити відповідь