Четвер, 25 Квітня, 2024
ЕксклюзивНа росіїПодії

Ветеран “афгану” з росії звинуватив Кадирова та Пригожина у зраді

Підполковник Іван Харін, один із ветеранів війни в Афганістані, подав заяву до Слідчого комітету росії на рамзана кадирова та євгена пригожина. Причиною стали різкі та неприйнятні, на його думку, висловлювання голови Чечні та власника ПВК вагнера на адресу військового керівництва ЗС рф та військово-політичного керівництва росії. Про це повідомляють поінформовані російські пабліки.

Ветеран російської армії вважає, що “образливий тон і загальна критика на адресу вищих військових посадових осіб та Генерального штабу Збройних сил російської федерації, тим більше яка йде від людей, які мають неоднозначну репутацію в минулому, є неприпустимими”.

“Ці висловлювання кидають тінь на всі Збройні сили нашої Вітчизни, і вже викликали обурення багатьох чинних військовослужбовців та ветеранів, які віддали не один десяток років служінню Вітчизні, у тому числі й багатьох моїх бойових товаришів. Це має всі ознаки публічних дій, спрямованих на дискредитацію використання Збройних Сил російської федерації з метою захисту інтересів російської федерації та її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки”

– наголошує він.

«У Росії є лише два союзники – її армія та флот. Всі інші, за першої нагоди, самі підуть проти нас». – нагадує Іван Харін слова “государя-імператора” Олександра III.

Повідомляється, що заява прийнята СК РФ до розгляду.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2022 року в телеграм-каналі кадирова було опубліковано повідомлення, в якому в той різкій та хамській манері критикував окремі епізоди т.зв. “спеціальної військової операції”. Зокрема – командувач Центрального військового округу генерал-полковник олександр лапін, який керував військами на Харківщині.

Після цього з’явилися коментарі від кухаря путіна та керівника ПВК вагнера пригожина, в яких останній також зневажливо висловлюється про вищих воєначальників росії: «Експресивна заява кадирова, звичайно, зовсім не в моєму стилі. Але можу сказати: “Рамзан, красень, жгі”. Усіх цих ушльопків — з автоматами босими на фронт».

Залишити відповідь