Вівторок, 16 Квітня, 2024
АналітикаВійна

Іранські дрони-камікадзе суттєво не вплинуть на хід війни

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни

«Використання Росією безпілотників іранського виробництва не матиме такого ефекту, як це сталося з використанням Україною наданих США систем HIMARS. І навряд чи іранські дрони-камікадзе суттєво вплинуть на хід війни», — йдеться в аналітичному звіті американского Інституту вивчення війни (ISW). Про це інформує Суспільне, передає “Польське радіо”.

Як читаємо у статті, за даними ISW, російські війська не зосереджують ці безпілотники поблизу поля бою. Вони використовують багато безпілотників проти цивільних цілей у тилах задля терору. Такі зусилля не приносять успіху.

Повідомляється, що російські війська, ймовірно, використали нетривіальний відсоток постачання дронів-камікадзе Shahed-136, якщо РФ справді отримала «сотні» безпілотників. Наприкінці серпня анонімний співробітник розвідки США заявляв, що Іран, ймовірно, надасть «сотні» безпілотників Росії, — нагадують аналітики.

Як пише Суспільне, крім того, в ISW відзначили, що приватна військова компанія «Ваґнера» 6 жовтня оголосила про створення власного приватного телеграм-каналу. Таким чином фінансист «Ваґнера» Євґєній Пріґожин хоче мати голос, щоб конкурувати з блогерами та, можливо, чеченським командиром Рамзаном Кадировим, у кожного з яких є власні телеграм-канали.

«Створення для компанії “Ваґнера” групи для поширення “фронтових матеріалів без цензури” може бути частково інструментом вербування, але, ймовірно, також є спробою створити формальний спосіб для Пріґожина та його союзників прямо впливати на інформаційний простір приблизно так само, як Кадиров і російські націоналістичні блогери використовують телеграм», — йдеться у звіті.

Залишити відповідь