Четвер, 25 Квітня, 2024
АналітикаВійнаУкраїна

Розпочався 228-й день війни Росії проти України: РФ активізує обстріли

Російські війська не припиняють порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Окупанти завдають цинічних ударів по житловій інфраструктурі України

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє про те, що Росія активізує обстріли міст і населених пунктів, а також цивільної інфраструктури України. За попередніми даними, в результаті нічного обстрілу Запоріжжя загинули 17 людей, передає “Польське радіо”.

Як зазначив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун, Запоріжжя було однією з багатьох цілей російського масового обстрілу, а кількість постраждалих, ймовірно, буде більшою.

«Противник продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Так, протягом минулої доби окупанти завдали 3 ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснили понад 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Вночі російські окупанти цинічно вдарили по житлових будинках та цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Інформація щодо жертв уточнюється, але вже відомо про десятки загиблих та постраждалих», — йдеться у повідомленні.

У дописі Генштабу ЗСУ читаємо, що вогневого ураження зазнали понад тридцять населених пунктів.

Повідомляється також, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян у районах населених пунктів Терни, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Первомайськ, Опитне, Невельське та Побєда.

«Авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів. Зокрема, 24 по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та дев’ять по зенітних ракетних комплексах противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили п’ять БпЛА. Ракетні війська і артилерія протягом минулої доби уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та 11 інших важливих об’єктів», — інформує Генштаб ЗСУ.

Залишити відповідь