Четвер, 28 Березня, 2024
ВажливеЖертви війниУкраїна

Ворог за добу обстріляв вісім областей України, є загиблі та поранені

Війська російської федерації за добу здійснили обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 14 жовтня.

російські загарбники сьогодні зранку поцілили у Запоріжжя трьома ракетами С-300. Уражено об’єкти інфраструктури, на місці влучань виникли пожежі. Працюють рятувальні служби. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Дані щодо наслідків уточнюються.

У Сумській області росіяни вночі обстрілювали Дружбівську громаду з реактивної артилерії (10 ударів). Детальна інформація щодо наслідків наразі уточнюється. Минулої добу ворог також обстріляв Білопільську, Ворожбянську, Зноб-Новгородську, Великописарівську громади. Без жертв та руйнувань.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв Нікопольський та Синельниківський райони. У Синельниківському районі ударив по Межівській громаді. Поранена одна людина. Пошкоджені приватні будинки і промислове підприємство. Нікопольський район росіяни атакували «Градами», важкою артилерією та дронами. Люди не постраждали. У Мирівській, Червоногригорівській та Першотравненській громадах пошкоджені приватні будинки, водогін та лінія електропередач. У Марганецькій громаді масштаби руйнацій уточнюються. Сьогодні вночі над областю сили ППО знищили 4 ворожі дрони-камікадзе.

У Харківській області минулої доби ворог продовжував терор мирного населення. Ввечері росіяни завдали ракетний удар по Холодногірському району. Внаслідок обстрілу на дорозі з’явилася вирва, потерпілих немає. У Чугуївському районі ракетними ударами пошкоджено інфраструктурний об’єкт. Також вчора ворог завдав чотири ракетні удари по Слобожанській ОТГ.

Протягом доби противник масовано обстрілював Куп’янськ та населені пункти Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів. За минулу добу госпіталізовані шестеро людей в Куп’янському районі, в тому числі 16-річний хлопець, в Чугуївському районі – один госпіталізований, в Ізюмському – поранення дістав також 16-річний хлопець. В області триває розмінування, протягом доби підрозділи ДСНС знешкодили 702 вибухонебезпечні предмети.

У Луганській області ЗСУ минулої доби завдали 25 ударів. Підтверджено ураження понад 19 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи ППО збили п’ять крилатих ракет та 9 безпілотників.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили три пункти управління, п’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів. У зону вогневого ураження також потрапила ворожа станція радіоелектронної боротьби. Відбиті атаки противника у напрямках населених пунктів Терни, Опитне, Веселе, Невельське, Одрадівка, Іванград, Бахмут, Нова Кам’янка та Сухий ставок. Ворог 14 разів обстріляв із артилерії позиції українських бійців на лінії зіткнення.

У Донецькій області вночі росіяни обстріляли Костянтинівку, зруйнований під’їзд багатоповерхівки. Щодо постраждалих інформація уточнюється. Також загарбники обстріляли селища Піски, Невельське, Водяне, Первомайське. За минулу добу в області двоє людей загинули, ще 6 поранені.

Кількість жертв внаслідок вчорашнього масованого ракетного удару російськими військами по Миколаєву становить сім людей. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Зранку під час ворожих обстрілів одного з населених пунктів громади були пошкоджені об’єкти торгівлі та адміністративні будівлі. Без жертв та постраждалих. Також вчора росіяни обстріляли околиці села Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. російські війська продовжують обстрілювати мирні населені пункти, ворог вкотре з важкої артилерії та безпілотників атакував Бериславський район. За інформацією оперативного командування «Південь», ворог веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Позиції українських військ, прилеглі до лінії фронту громади та тилові райони ворог обстрілює з усього наявного озброєння.

Продовжується відновлення звільнених населених пунктів Херсонщини. Люди отримують гуманітарну допомогу, грошові виплати, відповідні служби ремонтують світло та мобільний зв’язок. Працюють рятувальники, правоохоронці та вибухотехніки.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Одеській, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській, Житомирській та Київській областях.

Залишити відповідь