П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПодіїСвіт

Президент Анджей Дуда зустрінеться з президентом Чорногорії

Це друга зустріч цього тижня польського президента з лідером балканської країни

Президент Польщі Анджей Дуда 27 жовтня у Варшаві зустрінеться з президентом Чорногорії Міло Джукановічем. Це друга зустріч цього тижня польського президента з лідером балканської країни. Нагадаємо, що у понеділок Анджей Дуда розмовляв із президентом Північної Македонії Стево Пендаровським, передає “Польське радіо”.

Міло Джукановіч певний часу тому, як і президент Північної Македонії, підписався під ініційованим Анджеєм Дудою зверненням 11 президентів, у якому засуджуюється російські масові атаки на українські міста. Обстріл стратегічної інфраструктури спричинив пошкодження значної частини електромереж України.  

«Енергетична криза, яку викликала Росія своєю агресією на Україну і своїми діями, небезпечна не лише для нас, для нашої частини Європи, це небезпека для всієї Європи і Європейського Союзу. Це небезпечно для всього світу», – сказав у понеділок, 24 жовтня, президент Польщі Анджей Дуда.

Чорногорія – член НАТО і кандидат до ЄС. Влада у Подгориці впродовж десяти років веде переговори з Євроспільнотою щодо вступу. Польща однозначно підтримує шлях до ЄС всіх країн Західних Балкан.  

Після обіду президент Чорногорії також зустрінеться зі спікерами Сейму і Сенату – Ельжбєтою Вітек і Томашем Ґродзьким. Також згодом Міло Джукановіч виступить із лекцією у Європейському колегіумі в Натоліні.

Залишити відповідь