П’ятниця, 19 Квітня, 2024
КриміналПодії

СБУ затримала «подвійну агентку» ФСБ

«Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію і затримали», — повідомив Артем Дехтяренко, речник Служби Безпеки України, повідомляє Польське радіо.

Служба безпеки затримала законспіровану шпигунку російської ФСБ, яка намагалася стати «подвійним агентом» і проникнути в спецслужбу України. Про це із посиланням на пресслужбу Служби безпеки України повідомляє «Українська правда».

За інформацією СБУ, жінка прикидалася українською патріоткою та намагалася втертися у довіру СБУ. Для виконання завдання російської ФСБ зловмисниця вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу у боротьбі з Росією. Зокрема, вона обіцяла надавати українським спецслужбам актуальну інформацію щодо діяльності ворога на тимчасово окупованій території сходу.

СБУ встановила, що після початку повномасштабного вторгнення вона виконувала вказівки агресора щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганщини. Також жінка збирала установчі дані та місця перебування учасників руху опору в регіоні, зокрема в окупованому селищі Марківка. Отриману інформацію вона передавала до окупаційної адміністрації регіону для проведення репресій проти місцевих жителів.

«СБУ зірвала плани ворога щодо проникнення “крота” до негласного апарату Служби. В результаті багатоходових контррозвідувальних заходів зловмисницю своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність та ідентифікували її “куратора”. Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію і затримали», — повідомив Артем Дехтяренко, речник Служби Безпеки України.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Запобіжний захід — тримання під вартою. Їй загрожує покарання до 15 років у в’язниці або довічне ув’язнення.

Залишити відповідь