П’ятниця, 29 Березня, 2024
Інтерв'юУкраїна

Голова МЗС Німеччини: G7 підтримає Україну взимку. Ми не дамо людям померти від голоду і холоду

Німеччина вже відправила в Україну понад 100 генераторів, а також постачатиме теплові помпи, обігрівачі, ліжка, ковдри та намети, заявила Бербок. Вона підкреслила, що країни Великої сімки надаватимуть допомогу Україні скоординовано, повідомляє Польське радіо.

Очільниця німецького МЗС Анналєна Бербок у четвер, під час зустрічі міністрів закордонних справ G7, заявила, що група підтримуватиме Україну взимку. Ми не дамо людям померти від голоду і холоду через жорстокість путіна, – додала вона. Дводенна зустріч міністрів, яка почалася в четвер, проводиться в німецькому Мюнстері, де в 1648 році було підписано Вестфальський договір, який поклав кінець Тридцятилітній війні.

Головною темою розмов дипломатів стала допомога Україні, у якій в результаті російський ракетних ударів зруйновано майже 40 відсотків території. Міністри також обговорять ситуацію в Китаї після посилення позицій її лідера Сі Цзіньпіна, який забезпечив собі третій термін на посаді генерального секретаря Комуністичної партії Китаю (КПК). У центрі дискусій також буде іранська влада, яка постачає росії безпілотники та ракети та жорстоко придушує демонстрації, що відбуваються з середини вересня.

Відкриваючи дебати, Бербок зазначила, що росія настільки пошкодила енергетичну інфраструктуру України, що електрикинемаєне лише в школах і лікарнях, а й живлення позбавлені системи водопостачання, які не можуть качати воду.

Німеччина вже відправила в Україну понад 100 генераторів, а також постачатиме теплові помпи, обігрівачі, ліжка, ковдри та намети, заявила Бербок. Вона підкреслила, що країни Великої сімки надаватимуть допомогу Україні скоординовано.

«Щодо Китаю ми будемо говорити про те, як запобігти повторенню старих помилок – таких, як ті, що ми допустили в нашій політиці щодо росії», – сказала німецька міністерка.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив журналістам, що через прийдешню зиму та розруху в Україні «зараз як ніколи ми повинні підтримати Україну та український народ, це наш моральний обов’язок».

Залишити відповідь