Середа, 24 Квітня, 2024
ПодіїУкраїна

Більшість одеситів підтримали демонтаж пам’ятника Катерині II – мер

Більшість одеситів підтримали демонтаж пам’ятника «Засновникам Одеси» в місті.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханок, передає Укрінформ.

«Отже, голосування на платформі «Соціально активний громадянин», присвячене подальшій долі пам’ятника Засновникам Одеси (Катерині II), завершено. Більшість одеситів, що проголосували, підтримали ідею демонтажу пам’ятника з Катерининської площі», – повідомив він.

Труханов відзначив, що попри війну в країні, місту вдалося дотриматися законної демократичної процедури.

«Попри спроби провокаторів дестабілізувати ситуацію в місті, наша громада зберегла вірність демократичним цінностям. Я вдячний кожному одеситу, який взяв участь у голосуванні», – додав він.

За словами Труханова, наступний крок – винесення питання на найближчу сесію міської ради.

«Зі свого боку я вже звернувся до профільної комісії міськради з проханням провести засідання та підготувати відповідний проєкт рішення. Переконаний, що результати вільного голосування на платформі «Соціально активний громадянин» будуть враховані депутатами міської ради, за якими залишається ухвалення остаточного рішення», – зазначив він.

Також Труханов наголосив, що особисто він голосуватиме «За» демонтаж пам’ятника та перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого, про ідею створення якого розповідав кілька місяців тому.

Як повідомлялося, влітку було зареєстровано петицію щодо пам’ятника «Засновникам Одеси», більше відомого як пам’ятник Катерині ІІ, де пропонувалося його знесення. Президент України Володимир Зеленський звернувся до міської ради Одеси з проханням розглянути пропозицію про знесення пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ. Міський голова Одеси Геннадій Труханов у серпні заявляв, що виступає проти знесення пам’ятника Катерині II.

Залишити відповідь