Четвер, 28 Березня, 2024
Військові злочинціСвіт

КНДР запустила балістичну ракету, пообіцявши “жорсткішу” відповідь США

Північна Корея запустила балістичну ракету в четвер, попередивши про “більш жорстку військову відповідь” на зусилля США щодо посилення своєї присутності в регіоні.

Про це повідомляє Reuters, пише “Європейська правда”.

Північна Корея провела рекордну кількість таких випробувань в цьому році, а також випустила сотні артилерійських снарядів в море нещодавно, коли Південна Корея і США проводили навчання, в деяких з яких брала участь Японія.

Військові Південної Кореї заявили, що балістична ракета була запущена з міста Вонсан на східному узбережжі КНДР, пролетівши 240 км до висоти 47 км зі швидкістю 4 Маха.

Останній запуск відбувся менш ніж через дві години після того, як міністр закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі розкритикувала недільний тристоронній саміт США, Південної Кореї і Японії, під час якого лідери розкритикували випробування зброї Пхеньяном і пообіцяли посилити співпрацю у сфері безпеки.

Міністр сказала, що “агресивні військові навчання” трьох країн не змогли стримати КНДР, а скоріше принесуть “більш серйозну, реалістичну і неминучу загрозу” для них самих.

“Чим більше США наполягатимуть на “посиленій пропозиції розширеного стримування” своїм союзникам і чим більше вони посилюватимуть провокаційну та блефуючу військову діяльність… тим жорсткішою буде військова протидія КНДР”, – сказала вона.

Північна Корея раніше заявила, що її нещодавні ракетні запуски були імітацією ударів по Південній Кореї та США, оскільки дві країни провели “небезпечні військові навчання”.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що будь-яка ядерна атака Північної Кореї проти Сполучених Штатів чи інших країн призведе до кінця режиму Кіма. 

Залишити відповідь