П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаЖертви війниРуzкій мірСвітУкраїна

Посол Польщі в ООН: Польські громадяни не загинули б, якби не російське вторгнення в Україну

Кшиштоф Щерський наголосив, що причиною трагедії стали російські ракетні удари по цивільній інфраструктурі України поблизу польських кордонів, передає Польське радіо.

Посол Польщі в ООН Кшиштоф Щерський на засіданні Ради Безпеки заявив, що польські громадяни не загинули б внаслідок ракетного удару по населеному пункту Переводів, якби не російське вторгнення в Україну. Ракета, яка впала на польську територію, найімовірніше, була випущена українськими засобами ППО під час масованого російського обстрілу.

Кшиштоф Щерський наголосив, що причиною трагедії стали російські ракетні удари по цивільній інфраструктурі України поблизу польських кордонів: «Ця трагедія показує нам, наскільки ми близькі до потенційної ескалації, розширення російської агресії та пов’язаних з нею далекосяжних наслідків. Усвідомлюючи це, Польща відреагувала відповідально і стримано. Ми негайно розпочали розслідування для з’ясування всіх деталей інциденту. Перші висновки свідчать, що це не був цілеспрямований напад».

Посол Польщі в ООН запевнив міжнародну спільноту у прозорості розслідування ракетного удару по Переводові. Він також зазначив, що наймасовіший ракетний обстріл по всій території України, який відбувся 15 листопада, доводить, що Росія не бажає вирішувати розпочатий нею конфлікт. Кшиштоф Щерський додав, що удари по цивільній інфраструктурі розраховані на те, щоб спровокувати гуманітарну кризу та чергову хвилю біженців з України на захід.

Залишити відповідь