П’ятниця, 19 Квітня, 2024
БлогПодіїСкандал

У твіттері сотні тисяч ботів вихваляють Трампа й атакують його опонентів

За останні 11 місяців у твіттері було створено кілька сотень тисяч фальшивих автоматизованих облікових записів, тобто ботів, які вихваляють колишнього президента Дональда Трампа й атакують його опонентів або потенційних суперників на президентських виборах, — повідомляє Associated Press, передає Польське радіо.

За останні 11 місяців у твіттері було створено кілька сотень тисяч фальшивих автоматизованих облікових записів, тобто ботів, які вихваляють колишнього президента Дональда Трампа й атакують його опонентів або потенційних суперників на президентських виборах, — повідомляє Associated Press.

Боти висміюють критиків Трампа як серед демократів, так і серед республіканців, множать хвалу екс-президенту й атакують екс-посла США в ООН Ніккі Гейлі, яка заявила, що балотуватиметься від республіканців на наступних президентських виборах, — повідомляє агентство, що отримало матеріали про мережу ботів від ізраїльської технологічної компанії Cyabra.

Cyabra виявила існування мережі підроблених автоматизованих акаунтів, створених великими групами у квітні, жовтні та листопаді минулого року, що дещо спростило їх ідентифікацію, а також постійне повторення одного і того ж контенту, чого не буває з користувачами-людьми, — пояснює AP.

Останніми місяцями боти «агресивно поширювали припущення» про те, що губернатор Флориди Рон Десантіс, який був би особливо небезпечним суперником Трампа, якби він балотувався, не має шансів виграти вибори, але був би дуже хорошим кандидатом на посаду віце-президента Трампа.

Співробітникам Cyabra не вдалося встановити, хто відкрив фейкові акаунти, але вони вважають, що мережа ботів була створена в США.

Передбачається, що боти оприлюднюють і дублюють повідомлення, створюючи хибне уявлення про популярність Трампа чи кількість його прихильників; постійне повторення інформації є основним принципом пропаганди, а боти здатні повторювати нескінченно довго, — пояснює проф. Семюел Вулі з Техаського університету, який вивчає цифрову пропаганду.

Донедавна більшість фальшивих автоматизованих облікових записів було відносно легко ідентифікувати, оскільки вони публікували безглузді слова чи випадкові рядки чисел, але незабаром, завдяки використанню штучного інтелекту, боти стануть набагато складнішими, і їх буде важко виявити, попереджає AP.

Залишити відповідь