Четвер, 18 Квітня, 2024
Політика

Переговори США та РФ щодо ракетного договору закінчились невдачею

У Держдепі не розуміють, як Росія планує повернутися до виконання угоди.

Заступник держсекретаря США Андреа Томпсон назвала зустріч із заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим щодо Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) такою, що розчаровує.

Про це у вівторок, 15 січня, пише ТАСС з посиланням на прес-службу постпредства США в Женеві.

“Зустріч була такою, що розчаровує, оскільки ясно, що Росія продовжує порушувати ДРСМД. Росія не була готова пояснити, як планує повернутися до повного виконання документ”, – завила представниця Держдепу.

За словами Томпсон, США залишаються віддані зробленій 4 грудня держсекретарем Майклом Помпео заяві, що Вашингтон припинить виконувати свої зобов’язання за документом, якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до виконання договору.

“Наша позиція ясна. Росія повинна знищити свою ракетну систему, яка не відповідає [ДРСМД]. Делегація США поінформує своїх союзників і партнерів, зокрема НАТО, про ці дискусії”, – наголосила вона.

Нагадаємо, що договір про скорочення ракет середньої і меншої дальності був підписаний США та СРСР в 1987 році, передбачає відмову від виробництва, випробування і розгортання балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) і меншої (від 500 до 1000 км) дальності.

Залишити відповідь