Субота, 20 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 8 лютого

Концерт Ara Malikian

Грандіозне шоу скрипаля-віртуоза Ara Malikian. Виступ відбудеться в межах світового турне «Неймовірна подорож скрипки». Це буде перший виступ відомого скрипаля в Україні. Малікян – музикант вірменського походження, народився в Лівані, опанував музичну науку в Європі, а останні п’ятнадцять років є громадянином Іспанії!

Зі своїми шоу віртуоз уже об’їздив мало не всі країни світу, і всюди публіка приймала його з неминучим захопленням. За рік Ара Малікян дає не менше 300 концертів, вражаючи фанатів своєю енергією і запалом. Музикант ставить собі за мету популяризацію класичної музики.

У творчій скарбничці музиканта шедеври Вівальді, Моцарта, Паганіні та обробки відомих рок-груп, таких як Radiohead, Led Zeppelin, а також хіти Джиммі Гендрікса та Девіда Боуї. Крім цього, глядачі зможуть почути й авторські твори маестро, зокрема саундтреки до відомих фільмів.

Час: 19.00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: 350 – 3550 грн.

Концерт Dislocados

Dislocados — це український гурт, що грає сальсу і кубинську музику вже майже 12 років. Вони об’їздили з концертами всю Україну, брали участь у численних фестивалях і конкурсах у Польщі, Мароко, Чехії, Швеції та інших країнах світу та мають неабиякий успіх і у світі серед поціновувачів сальси та простих сальсерос.

На сьогоднішній день цей сальса-бенд є єдиним вітчизняним колективом, який отримав престижну міжнародну премію Independent Music Awards (IMA).

У програмі «Salsa!» звучатиме авторська музика Dislocados, найкращі композиції з альбомів «LaSalida», «PasaporteUniversal» та «CalleVictoria». Це коллекція найяскравіших жанрів ритмів латиноамериканської музики у одному концерті.

Група виступатиме у складі: Анабель Чуприна – вокал, Ольга Приходько – вокал, Олександр Івлєв – конги, Арсеній Яндюк – бонги, Сергей Клюєнко – бас, Денніс Аду – труба, Олександр Чаркін – тромбон.

Бенд лідер та піаніст – Ілля Єресько.

Час: 19.00.

Місце: Будинок Звукозапису Українського Радіо (вул. Л. Первомайського, 5б).

Вартість: 80 – 250 грн.

Фестиваль «FriDayMare»

Міні-фестиваль FriDayMare – один із перших stoner/psychedelic івентів 2019. Хедлайнер вечора – SINOPTIK. Також у лайн-апі:

Doomed City (ex-5R6) – харківський альт-рок гурт із власним впізнаваним звучанням.

Straytones – київська psych fuzz команда, чия музика сягає корінням стилістики гаражного року із впливом психоделічного та серф-року.

Korypheus – нова київська hard/progressive rock формація, що нещодавно випустила перший EP та має великі творчі амбіції.

Час: 19.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: 200 – 450 грн.

Виступ Kurs Valüt

Kurs Valüt любить Київ і небезпідставно розраховує на взаємність. Найкраще місце, найкращий звук – час темного просвітлення й тілесних винагород. За увертюру відповідає київський гурт POP.LAVA.

Час: 20.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 150 – 250 грн.

Концерт Volodymyr Voshkolup Trio

Volodymyr Voshkolup Trio – команда професійних музикантів та знавців своєї справи! У програмі під назвою Sun and Moon Jinn прозвучать авторські твори гітариста тріо, Володимира Вошколупа.

У концерті також візьме участь Сергій Табунщик – барабанщик із величезним досвідом гри на джазовій сцені. Його можна було почути чи не у всіх джазових проектах «з ім’ям», а також у низці музичних конкурсів.

Склад:

Володимир Вошколуп – гітара

Юрій Толстолуцький – бас

Сергій Табунщик – барабани

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

Музичне шоу Laura Marti «Shine»

Українська джазова співачка Laura Marti запрошує стати частиною інноваційного музичного шоу, де кожна композиція – маленьке диво. Два виступи з нагоди виходу нової платівки пройдуть у сучасному та унікальному Театрі на Подолі. У концертах візьмуть участь відомі джазові та класичні музиканти.

Laura Marti працює на перетині стилів: джаз, поп, рок, етно, електроніка. Її закоханість у бразильську та джазову музику, вірменське коріння, українське серце утворюють смачний мікс. Співачка має свій особливий тонкий стиль та виразний тембр голосу.

Час: 19.00.

Місце: Київський академічний драматичний театр на Подолі (Андріївський узвіз, 20б).

Вартість: від 200 грн.

Концерт «Абонемент №7 П. Чайковський – Концерт №1 для фортепіано з оркестром»

У межах абонементу №7 «Мистецтво фортепіанної гри» у супроводі філармонічного симфонічного оркестру під орудою Віталія Протасова виступить відомий піаніст, колишній киянин, а тепер – житель Іспанії Вадим Гладков.

Вадим Гладков удосконалював свою майстерність у Вищій школі музики Королеви Софії в Мадриді під керівництвом професора Дмитра Башкірова. Брав участь у майстер-класах у таких видатних піаністів, як Віталій Маргуліс, Леон Фляйшер, Клод Франк, Aндраш Шифф, Серджіо Пертікаролі, Менахем Пресслер, Джордж Шандор, Карл Ульріхі Шнабель.

Серед численних конкурсних перемог піаніста – Гран-прі на IX міжнародному конкурсі піаністів Da Cidade do Porto, Перша премія на Білоруському конкурсі піаністів «Мінська весна», Перша премія та Золота медаль на I міжнародному конкурсі ім. Миколи Лисенка та інші. Вадим Гладков – володар Золотого Кубка на XIX міжнародному фестивалі дружби і мистецтва у Пхеньяні та премії «Найкращий концертмейстер» на X міжнародному конкурсі вокалістів Acisclo Fernandez Carriedo.

У Києві піаніст зіграє знаменитий Перший фортепіанний концерт Петра Чайковського.

Також у програмі концерту прозвучать Пасакалія Антона Веберна для симфонічного оркестру та Сюїта з балету «Жар-птиця» Ігоря Стравінського.

Абонемент № 7 – «Мистецтво фортепіанної гри»

Вадим Гладков

Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України

Диригент – Віталій Протасов

Програма:

П. Чайковський – Концерт № 1 сі-бемоль мінор для фортепіано з оркестром, тв. 23

А. Веберн – Пасакалія, тв. 1

І. Стравінський – Сюїта з балету «Жар-птиця»

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 80 – 400 грн.

Залишити відповідь