П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

Як велику кількість пластикових відходів переробити в енергію

Одним з можливих варіантів є спроба перетворити відходи в джерело корисного палива

Про це повідомляє SlashGear.

Однією з найбільших проблем, що стоїть зараз перед навколишнім середовищем – це велика кількість пластикових відходів. За оцінками, 5 мільярдів тонн пластику збирається на звалищах або заповнюють океани, і якщо не вжити заходів, планета страждатиме від майбутніх десятиліть.

Оскільки наукові дослідження шукають рішення, одним з можливих варіантів є спроба перетворити відходи в джерело корисного палива.

Група хіміків з Університету Purdue розробила новий процес, який може перетворювати звичайні види пластмас в паливо, схоже на бензин і дизельне паливо. Їх дослідження, нещодавно опубліковане в ACS Sustainable Chemistry and Engineering, деталізує, як поліпропілен, який часто зустрічається в іграшках, медичних пристроях і упаковці харчових продуктів, може бути перетворений в паливо, досить чисте для використання в автомобілях.

Було виявлено, що очищений поліпропілен перетворюється в масло при додаванні в цю суміш, причому процес конверсії займає менше години при температурі 850 градусів за Фаренгейтом.

Кажуть, що поліпропілен становить приблизно чверть від 5 мільярдів тонн пластикових відходів в світі, але провідна дослідниця Лінда Ван вважає, що їх новий процес може перетворити 90% поліпропілену в паливо.

Немає слів про те, як і коли цей процес конверсії може бути широко впроваджений, але Ван каже, що індустрія переробки повинна бути мотивована на швидкий рух, оскільки вироблене нею паливо може бути продано з метою отримання прибутку.

Залишити відповідь