Четвер, 16 Травня, 2024
InГаджет

Компанії Facebook заборонено збирати дані про користувачів у Німеччині

Відносно Facebook вводиться цілий ряд обмежень

Антимонопольне відомство має намір обмежити збір даних американським концерном Facebook. Соцмережа домінує на німецькому ринку і зловживає цим для збору і аналізу даних, заявив глава відомства Андреас Мундт.

За його словами, відомство вводить в відношенні Facebook широке коло обмежень, що стосуються обробки зібраних даних користувача. Facebook в якості умови використання його сервісів вимагає необмеженого права на збір будь-яких призначених для користувача даних не тільки їм самим, але і його дочками WhatsApp і Instagram, а також третіми джерелами, такими як вебсайти та додатки інших операторів, до яких Facebook може отримати доступ через інтерфейс .

За рішенням Антимонопольного відомства, такі сервіси, як WhatsApp і Instagram, а також треті джерела можуть і надалі збирати дані для Facebook, проте лише з їх добровільної згоди. Рішення відомства ще не вступило в законну силу і може бути оскаржене протягом місяця.

Facebook вже заявив про намір оскаржити це рішення у Верховному земельному суді Дюссельдорфа. На думку американського концерну, регулятор недооцінює серйозність конкуренції для Facebook з боку таких платформ, як YouTube, Snapchat та Twitter, і пред’являє до нього особливі вимоги.

Залишити відповідь