Четвер, 25 Квітня, 2024
Освіта

Письменник з Калуша подарував українській школі в ОАЕ книги про Україну

Письменник з Калуша Тарас Ващук, який наразі живе і працює в Об’єднаних Арабських Еміратах,  подарував Українській школі в ОАЕ “Софія” партію видань «Книга-мандрівка. Україна»

Зараз вже є 10 книг, будуть ще 5, пише Укрінформ.

«Я побачив класну книжечку креативної групи Green Penguin. З керівництвом Української школи в ОАЕ “Софія” ми вирішили, що для позакласного читання було б дуже класно закупити партію українських книжок «Книга-мандрівка. Україна». За цією книгою ми плануємо вести кілька цікавих уроків – історію, географію, вивчати невідомі сторінки України, влаштовувати інтелектуальні ігри тощо. Сподіваюсь, що діткам сподобається», – зазначив Тарас Ващук.

Він повідомив, що перший урок був творчий – це майстер-клас від письменника під назвою «Вигадуємо казку разом», який відбувся 15 лютого. У рамках майстер-класу презентовано видання «Книга-мандрівку. Україна», і наступні уроки проводитимуться за нєю.

Письменник нагадав, що у столиці ОАЕ Абу-Дабі сформувалася ще одна школа для українських діток. «Плануємо співпрацювати з цією школою і передати їй кілька книжок «Книга-мандрівка. Україна». Ми замовили англійську версію, передамо її до Посольства України в Абу-Дабі», – повідомив Тарас Ващук.

«Це є культурна діпломатія. Ми пропагуємо Україну у світі, показуємо її різноманітну культуру, традиції і, звичайно, хочемо, щоб наші діти в ОАЕ не забували нашу культуру», – зазначив активіст громади.

Тарас Ващук повідомив, що кошти на закупівлю «Книги-мандрівки. Україна» для школи в ОАЕ були зібрані під час реалізації його книги «Україна в пісках».

Залишити відповідь