Четвер, 25 Квітня, 2024
В Києві

В КМДА хочуть заборонити встановлювати кондиціонери на фасадах будинків

Департамент міського благоустрою КМДА підготував проект рішення Київради про заборону прибудов, балконів і встановлення кондиціонерів на фасадах архітектурних пам’яток.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

“Для належного зовнішнього вигляду Києва ми підготували проект рішення Київради про заборону прибудов, зміни форми вікон і балконів і установку кондиціонерів на фасадах архітектурних пам’яток”, – розповів глава департаменту міського благоустрою Тарас Панчий.

За його словами, в 2019 році в Києві надано 13 доручень на демонтаж 21 прибудови до будинків. Зазначені прибудови є незаконними, оскільки не мають відповідної дозвільної документації, відведення землі тощо.

“Що стосується прибудов до перших поверхів будинків, то має бути підстава для зайняття земельної ділянки. Після чого розробляються вихідні дані, проект, виходить дозвіл на початок будівельних робіт, відбувається будівництво і введення в експлуатацію. Ось шлях узаконення прибудов на території міста Києва. І цього законного шляху, на жаль, не дотримується більшість власників прибудов. Проблема, з якою ми боремося, – це недобросовісні підприємці, які за гроші домальовують добудову в технічному паспорті будинку”, – додав Панчий.

Залишити відповідь