Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Порошенко і Меркель обговорили нове перемир’я на Донбасі

Канцлер Німеччини зазначила, що тільки політичний процес дозволить домогтися прогресу в зусиллях з врегулювання конфлікту на Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Петро Порошенко на переговорах в Берліні підтримали ініціативу про введення пасхального перемир’я в Донбасі з 18 квітня. Про це в п’ятницю заявив Порошенко на спільній прес-конференції за підсумками зустрічі, пише ТАСС.

“Ми підтримали в процесі сьогоднішніх переговорів пасхальне перемир’я, яке має набути чинності 18 квітня під час умови забезпечення його виконання з боку Російської Федерації”, – заявив Порошенко.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що тільки політичний процес дозволить домогтися прогресу в зусиллях з врегулювання конфлікту на Україні, хоча до цих пір стабільного перемир’я в Донбасі не спостерігається.

“Центральним пунктом [переговорів] був мінський процес”, – сказала вона в п’ятницю в Берліні на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенко.

Меркель підкреслила, що разом з президентом Франції Емманюелем Макроном вважає, що “необхідно продовжувати політичний процес”.

“Добре, що Росія бере участь в цьому процесі. Це єдиний шлях, який дозволить просунутися вперед”, – впевнена канцлер ФРН.

Залишити відповідь