Понеділок, 29 Квітня, 2024
Суспільство

Філарет запросив митрополита Епіфанія на спільне богослужіння

Почесний патріарх Філарет запросив митрополита Епіфанія 14 травня 2019 року вшанувати пам’ять священномученика Макарія.

Про це повідомляється на сторінці Патріарха Філарета у Facebook.

“До мене дійшла інформація із засобів масової інформації, що Ви висловили незадоволення тим, що я не запросив Вас на святкування пам’яті святого священномученика Макарія, митрополита Київського”, – написав Філарет у себе на Facebook.

Почесний патріарх ПЦУ пояснив, чому не вислав запрошення раніше.

“Причина полягає в тому, що Ви, після обрання Вас Предстоятелем УПЦ, жодного разу зі мною не звершували Божественну літургію – протягом п’яти місяців. У мене виникла думка, може вона помилкова, що Ви вважаєте приниженням для себе служити з патріархом Філаретом? Крім того, як мені відомо, Ви намагаєтесь послужити літургію чи то в м. Дніпро, чи в м. Маріуполі і там зібрати архиєреїв нашої церкви на противагу святкуванню в м.Києві у Володимирському соборі, де перебувають святі мощі священномученика Макарія”, – заявив він.

“Тому, оскільки своїм незадоволенням Ви висловили бажання взяти участь у святкуванні покровителя нашої Української православної церкви сщмч. Макарія, митрополита Київського, я з радістю запрошую Ваше Блаженство на свято святителя Макарія у кафедральному патріаршому соборі 14 травня 2019 р., де ми щорічно збираємося всім єпископатом для утвердження нашої єдності і зміцнення нашої Церкви”, – додав Філарет.

Днями почесний патріарх Філарет розіслав архиєреям запрошення на свято саме від імені ліквідованої УПЦ КП. 

Залишити відповідь