Четвер, 28 Березня, 2024
Мистецтво

На Times Square у Нью-Йорку демонструється відеоінсталяція українця Олега Пашковського

Cкетч, який демонструється на екрані головної площі Нью-Йорка, був зроблений за допомогою програмного коду і математичної формули.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Я використовую математичні функції для управління пікселями на екрані. Завдяки ним вони рухаються, утворюють візерунки, зображення та анімацію”, – розповів Пашковський у коментарі журналістам.

“Мені здається, що у сучасному мистецтві у людей з’явилася набагато ширша палітра інструментів, які вони можуть використовувати для творчості”, – зауважив він.

За словами Пашковського, на створення саме цієї форми і написання програмного коду витратив всього двадцять хвилин часу. Проте їм передували три місяці дослідження та роботи над іншим проектом, який надихнув на її створення.

“Досить просто зробити такий твір, якщо ти розумієш, що саме ти хочеш створити”, – пояснив він.

На екрані Times Square демонструється лише фрагмент відео, хоча код, який створює візуальний ряд, може відтворюватися й у режимі реального часу, наприклад, у браузері комп’ютера, а також реагувати на музику. Саме цим твір відрізняється від класичної анімації, де все заздалегідь прораховано і не змінюється.

Залишити відповідь