Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Україну закликали захистити права ЛГБТ і забезпечити проведення спокійних маршів рівності

Представники іноземних дипломатичних місій оприлюднили спільну заяву з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії, що відзначається 17 травня

Глави 23-х дипломатичних місій закликали українську владу захистити права представників ЛГБТІК-спільноти (лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, людей-квір) та забезпечити проведення спокійних та безпечних маршів рівності у різних містах України цього року.

Про це йдеться у спільній заяві глав та дипломатів 23 диппредставництв в Україні з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії, оприлюдненій на Facebook-сторінці Посольства Канади в Україні.

“З нагоди Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії, який відзначається 17 травня, ми ще раз підтверджуємо відданість справі забезпечення рівності для всіх, включаючи право на свободу від дискримінації та на мирні зібрання”, – наголосили дипломати.

Також сказано, що 7 лютого парламент України закарбував у Конституції євроатлантичний напрямок розвитку держави, чим підтвердив виконання країною раніше взятих на себе міжнародних зобов’язань дотримуватися демократичних цінностей і захищати права усіх громадян.

“Із втіленням інституційних реформ і прийняттям відповідного законодавства впродовж останніх п’яти років було досягнуто значного прогресу в цій сфері. Проте, лесбійки, геї, бісексуали, люди-трансгендери, люди-квір (ЛГБТІК) залишаються вразливими перед сексуальною дискримінацією, включаючи злочини на ґрунті ненависті та порушення їхніх громадянських прав. Щоб вирішити ці питання, ми закликаємо Україну повністю імплементувати Національну стратегію у сфері прав людини та відповідний план дій, ратифікувати Стамбульську конвенцію та вжити інших необхідних заходів для забезпечення втілення усесторонніх анти-дискримінаційних заходів”, – наголосили посли.

Залишити відповідь