П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Суд заарештував і заборонив експлуатацію російській авіакомпанії літаків “Руслан”

Подільський районний суд Києва заарештував і заборонив експлуатацію п’яти Ан-124-100 російської авіакомпанії “Волга-Дніпро”.

Про це повідомляє прес-служба юридичної фірми “Ільяшев і Партнери”, яка представляє інтереси українського державного підприємства “Антонов”.

Згідно з повідомленням, що суд наклав арешт на літаки, що належать авіакомпанії “Волга-Дніпро” (РФ) і Volga Dnepr Airlines (Ірландія).

Суд ухвалив відповідне рішення в рамках кримінального провадження за статтею щодо порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки. Таким чином суд заборонив авіакомпанії та будь-яким іншим особам їх експлуатацію. Також будь-яким третім особам заборонено здійснення будь-яких дій, спрямованих на посадку/зліт (приймання/відправлення) зазначених повітряних суден.

“На думку ДП “Антонов”, слідства і суду допуск зазначених у постанові суду літаків Ан-124 до експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО. Арешт майна допускається в цілях забезпечення збереження речових доказів і відшкодування шкоди, завданої внаслідок злочину”, – йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь