П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

12 червня відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею

Зв даними UNICEF, понад 70 відсотків хлопців і дівчат, праця яких використовується незаконно, задіяні на сільськогосподарських роботах; всього у світі економічно експлуатують 152 мільйони дітей

У світі використовується праця 152 мільйонів дівчат і хлопчиків, які не досягли віку виконання трудових обов’язків. Такі дані у вівторок, 11 червня, навів Дитячий фонд ООН (UNICEF). Майже половина з цих дітей  виконують трудові повинності у небезпечних умовах. Понад 70 відсотків хлопців і дівчат задіяні на сільськогосподарських роботах, передає DW.

Більшість з дітей, праця яких використовується незважаючи на заборону дитячої праці, мешкають, за оцінками UNICEF, в Африці – 72 мільйони. В Азії йдеться про експлуатацію 62 мільйонів дітей.

За даними UNICEF, з 2000 до 2016 року кількість дітей, праця яких використовувалась незаконно, зменшилась на 100 мільйонів. Однак за останні три роки темпи зменшення уповільнились. У Дитячому фонді ООН наголошують, що важливим інструментом боротьби з дитячою працею є доступ до шкільної освіти.

Використання дитячої праці, тобто залучення дітей до роботи на регулярній основі, вважається формою експлуатації та визнається незаконним. Конвенція про права дитини гарантує захист дітей від економічної експлуатації та від виконання небезпечної роботи чи такої, яка є перешкодою для здобуття освіти.

Залишити відповідь