Субота, 20 Квітня, 2024
Цікаве

Якби відбувся референдум, за вступ до Євросоюзу проголосували б 68%, до НАТО – 51%

Такі дані опитування, проведеного центром спеціальних та маркетингових досліджень “Социс” та Комітетом виборців України.

Про це повідомляє УНІАН.

За даними опитування, проти вступу до Євросоюзу готові проголосувати 17,1%, 5,9% не брали б участі у референдумі, а 8,9% не визначилися або не захотіли відповідати. Проти вступу до НАТО на референдумі готові проголосувати 29,4% респондентів, 7,4% не брали б участі у референдумі, а 12,1% не визначилися або не захотіли відповідати.

Як зауважив менеджер проектів “Социс” Олександр Чашковський, більш як 70% опитаних позитивно ставляться до Євросоюзу, а 20% – негативно. Водночас близько 56% респондентів позитивно сприймають НАТО і США, а 33% – негативно.

Щодо ставлення до Міжнародного валютного фонду позитивно висловились майже 50% опитаних, а 35% – негативно. Згідно з даними опитування, до Росії зафіксовано найбільш негативне ставлення – це 60% респондентів, і лише 30% висловили позитивне сприйняття РФ.

Крім того, 56% опитаних вважають реальною загрозу незалежності і територіальній цілісності України і надалі від президента РФ Володимира Путіна та Росії, а 32% вважають, що ця загроза швидше є перебільшеною.

Водночас 12% респондентів не визначилися із своєю позицією. Опитування проводилося 29 травня – 6 червня. Було опитано 4 тис. осіб. Статистична похибка не перевищує 1,6%.

Залишити відповідь