Четвер, 18 Квітня, 2024
Кримінал

На Хмельниччині правоохоронці затримали за вимагання кримінального авторитета

У м. Нетішин Хмельницької області працівники управління стратегічних розслідувань, слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали на вимаганні місцевого кримінального авторитета на прізвисько «Брень». До затримання зловмисника залучався спецпідрозділ поліції «КОРД».

Про це повідомляє сектор комунікації поліції в Хмельницькій області.

35-річний мешканець Нетішина, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і мав у місті статус «наглядача», під приводом повернення неіснуючого боргу вимагав кошти у підприємця зі Славути. Робив він це систематично упродовж останніх трьох років, погрожуючи фізичною розправою та пошкодженням майна потерпілого.

Останнього разу зловмисник вимагав у потерпілого 2 000 доларів США. Правоохоронці затримали його під час отримання частини грошей у розмірі 26 000 гривень. 

У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 статті 189 (вимагання), працівники поліції провели низку санкціонованих обшуків транспортних засобів та помешкань, якими користувався підозрюваний. В результаті огляду автомобіля зловмисника поліцейські вилучили з салону 4 поліетиленових пакетики з порошкоподібною та кристалоподібною речовиною невідомого походження та один згорток з подрібненою речовиною рослинного походження. 

Низка обшуків була проведена також і за місцем проживання ще двох підконтрольних затриманому авторитету осіб. У одного з них на прізвисько «Кенгуру», також неодноразово судимого, вилучили 258 ампул препарату «Димедрол».

Наразі слідчі дії тривають. Вилучені речі направлені на експертизу.  Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці продовжують працювати  над встановленням причетності останнього та підконтрольних йому осіб до вчинення інших тяжких злочинів.

Залишити відповідь