Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Лідер колишньої правлячої партії Молдови терміново покинув країну

Голова Демократичної партії та донедавна “тіньовий хазяїн” Молдови Влад Плахотнюк терміново покинув країну відразу після оголошення про відставку колишнім урядом

Офіційне підтвердження термінового виїзду олігарха за кордон вночі оприлюднила прес-служба Демпартії.

“У зв’язку з спекуляціями в пресі про так зване зникнення лідера Демократичної партії Молдови, ми  повідомляємо, що пан Влад Плахотнюк виїхав на кілька днів у країну, до своєї родини. Ми закликаємо уникати  спекуляцій та неперевіреної інформації”,- говориться на сайті партії.

Це повідомлення було оприлюднено біля 1-30 ночі.

Варто зазначити, що піздно вечорі 14 червня відразу після оголошення про відставку попереднього уряду з аеропорту Кишенева вилетіло п’ять чартерних літаків. Молдовські ЗМІ припускали, що на одному з них країну покинув Влад Плахотнюк.

Відомо, що один з чартерів прямував у Москву – за даними ЗМІ, у ньому Молдову покинув ще один олігарх та лідер партії свого імені  Ілан Шор. Ще два літаки прямували в Україну – Жуляни та Одесу. Втім, підтверджень, куди саме вилетів Плахотнюк, досі немає. Не виключено, що олігарх обрав саме Україну – Плахотнюк раніше мав спільні бізнес-проекти із екс-президентом  Петром Порошенком.

Залишити відповідь