Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

США не видаватимуть візи іноземцям, які засуджують американський імперіалізм

Відтепер особам, які хочуть отримати візу, доведеться пом’якшити свій тон у своїх дописах в соціальній мережі Twitter

А іноземцям, які розміщують на Facebook дописи про мрії одного дня оселитися у Нью-Йорку, відтепер доведеться знизити демонстрацію своєї любові до «Великого яблука», інакше їх запідозрять у бажанні залишитися в США назавжди.

Про це пише Радіо Свобода.

Державний департамент США тепер вимагає, щоб кандидати на отримання американських віз надавали посилання на свої профілі у майже двох десятках соціальних мереж, в тому числі Facebook і Twitter.

Правила, які набрали чинності 31 травня, не вимагають від заявників передати паролі від їхніх сторінок у соціальних мережах.

Тим не менше, адвокати з питань імміграції заявили, що такі вимоги можуть нашкодити відкритому діалогу у соціальних мережах, змушуючи потенційних мігрантів або просто відвідувачів бути обережними в тому, що вони публікують і кого підтримують в інтернеті.

«Люди боятимуться висловлювати свою думку про політику США, – говорить Андрій Романенко, російськомовний імміграційний адвокат із Сан-Франциско. – Дехто боятиметься додавати друзів, які живуть у США, тому що можуть думати, що велика мережа друзів у США може стати показником мігрантських намірів», – додає правник.

Нові правила вимагають, щоб заявники ділилися ідентифікаторами соціальних медіа, які використовувалися протягом останніх п’яти років на таких платформам: Ask FM, Douban, Facebook, Flickr, Google+, Instagram, LinkedIn, MySpace, Pinterest, QZone, Reddit, Sina Weibo, Tencent Weibo, Tumblr, Twitter, Twoo, Vine, VKontakte, YouKu і YouTube.

Заявникам, які ніколи не реєструвалися на жодному з цих сайтів, не буде відмовлено у візі через те, що вони не заповнили запитання щодо соцмереж, кажуть у Держдепартаменті.

Залишити відповідь